Acasă Interviul ALTFEL

Interviu ALTFEL cu modelul Alexandra Băluţă

2364

Alexandra Băluță are 17 ani, locuiește în Mediaș și învață la Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth.

Este o elevă cu rezultate foarte bune la învățătură, dar de asemenea are unele preocupări interesante în timpul liber.

1. În ce domeniu consideri că ai excelat, până în momentul de față, cel mai bine?

Cred că pâna acum am excelat în domeniul școlar, pentru că este activitatea căreia îi dedic cea mai mare parte a timpului. În timpul liber rămas, activez ca model reprezentată de agenția Rue des Modeles din București, unde am fost invitată la câteva prezentări de modă, ședinte foto și castinguri pentru a mă întâlni și a fi văzută de agenții din afara țării. În ceea ce privește modelingul, sunt înca în perioada în care îmi construiesc un portfoliu de activitate, ceea ce poate dura puțin mai mult, pentru că nu pot face față solicitărilor de a petrece câteva luni în afara țării, așa cum mi s-a propus deja de către câteva agenții. Sper să ajung și în acel punct, atunci când programul școlar îmi va permite.

2. Ce sfat ai da unei tinere care are potențial, dar nu are încrederea necesară în sine?

Nu știu dacă sunt la nivelul la care aș putea da sfaturi, dar din experiențele de până acum am învățat că în primul rând trebuie să-ți definești bine ție însăți scopul final, apoi este important să fii persistentă în urmărirea acestui scop, să nu te multumești cu simplul fapt de a fi reprezentată de o agenție, ci să simți că este agenția care te înțelege și are interes să te promoveze spre destinația profesională spre care aspiri. Pe plan personal, este de asemenea important să înțelegi cât de riguroasă trebuie să fii cu propriul corp, în ce privește dieta alimentară, exercițiile fizice zilnice, fie acasă, fie la sală, să te familiarizezi pe cât se poate cu industria modei și să înveți din experiența celor care sunt la un nivel mai înalt decât tine, indiferent la ce nivel vei ajunge, pentru că întotdeauna va fi cineva de la care ai ce învăța.

3. Consideri că munca în echipă obține rezultate mai „vizibile” decât munca individuală? De ce?

Munca în echipă este esențială pentru reușita în activitatea de model: colaborarea cu un fotograf înseamnă de fapt a lucra, în timpul unei ședințe foto de exemplu, cu un designer ce dorește să-i porți hainele, un hair-stylist, cu un specialist în machiaj, iar dacă vrei să fii apreciată, este benefic ca pe parcurs să înveți de la toți acești profesioniști câte ceva din metodele lor de lucru, arătând astfel cât de mult apreciezi ceea ce fac ei pentru tine, pentru a arăta perfect în fotografii. Mai mult, cand ești departe de casa, locuind într-un apartament cu alte fete, totul devine mai suportabil când ai deja obișnuința de a colabora cu colegii sau colegele de activitate.

4. După părerea ta, care este cel mai mare defect al sistemului de învățământ din țara noastră?

După părerea mea, ar fi potrivit ca sistemul să plece de la cerințele individuale ale elevilor pentru a fi mai bine pregătiți pentru provocările practice ale vieții.

5. Dacă ai putea schimba 3 lucruri la municipiul nostru, care ar fi acelea?

Dacă aș putea schimba un lucru la municipiul nostru, mi-aș dori ca orașul să aibă o vizibilitate mai mare pentru a atrage mai mulți turiști străini, care ar fi cu siguranță încântați de aspectul medieval al orașului.

6. Descrie-te în 3 cuvinte și spune-mi de ce le-ai ales.

Primul lucru care consider că ma definește este faptul că sunt perseverentă în a urma să îndeplinesc ceea ce mi-am propus. De asemenea sunt perfecționistă, pentru că nu îmi place să las niciun detaliu la voia întâmplării in momentul în care lucrez la ceva. Nu in ultimul rând, sunt o fire adaptabilă, având in vedere că mereu mă întâlnesc cu situații noi.
Interviu realizat de Silvia Sas.

Articolul precedentClubul Gaz Metan este de bună credință | Sperăm la un verdict favorabil
Articolul următorMedieșean fără permis și cu mașina neînmatriculată depistat pe DN 14

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.