Acasă Interviul ALTFEL

Interviu ALTFEL cu arbitrul Iuliana Cristiana Dăngulea

1351

Iuliana Cristiana Dăngulea este elevă în clasa a X-a Economic la Şcoala Naţională de Gaz.

Tânăra din Aţel este în acelaşi timp şi arbitru în Liga a patra.

1. Ce anume te-a determinat să optezi pentru domeniul arbitrajului?

De mică preferam fotbalul, mă uitam la meciuri, știam echipe din România și clasamentul ligii 1. Se vedea că am o înclinație înspre fotbal. Cum fotbalului românesc feminin nu i se acordă o atenție aparte, cea mai sigură cale de a forma o legătură cu ceea ce eu prefer dintre toate sporturile, a fost arbitrajul. Un rol important îl au si părinții mei care m-au susținut și care au fost lânga mine în momentele dificile din viața mea.

2. Ce părere ai despre sistemul de învățământ din țara noastră?

Sistemul de învățământ din România, pot spune fără reținere că este sub standardele normale de învățământ european. Ar trebui schimbate multe detalii privind învățământul din țara noastră, fiindcă în primul și în primul rând școala reprezintă prima treaptă în formarea speciei umane.

3. Care este cea mai mare performanță a ta?

Având în vedere că am doar 1 an în arbitraj, am depășit dorințele ce mi le-am impus la începutul „vieții” în acest domeniu. Am promovat in liga a 4-a , și de curând am arbitrat un amical al echipei noastre: Gaz Metan Mediaș.

4. Vezi un viitor în ceea ce privește arbitrajul feminin? Ce sfaturi le-ai da amatoarelor de arbitraj mai tinere ca tine?

Da, eu cred şi sper ca arbitrajul feminin să se extindă. În Comisia de Arbitraj Mediaș suntem un număr de 7 fete, ceea ce este un lucru de apreciat. În România, arbitrajul feminin încă nu s-a impus, dar mereu exista un „încă” și eu sper ca în câțiva ani să se pună accentul și pe arbitrajul feminin. Sper ca și eu să ajung unde mi-am propus în ceea ce privește arbitrajul. Nefiind de mult în arbitraj, nu sunt în măsură să dau anumite sfaturi amatoarelor, dar le pot spune ca pe lângă înclinația pe care o au înspre arbitraj, să nu uite de pasiune șu dedicație față de acest sport. Le sfătuiesc să nu se lase cand întâmpină greutăți și să lupte pentru ceea ce vor, fiindca arbitrajul cere multa voință și încredere în propria persoană.

5. Care este echipa ta de fotbal favorită și de ce?

Echipa mea de fotbal favorită este Dinamo. Nu am ales eu această echipa, nu am un anume motiv pentru care apreciez această echipă, ci doar s-a întâmplat, de mică iubesc această „familie” numită „Dinamo”, o favorizez deoarece este mai specială față de celelalte echipe, acel „ceva” m-a atras oarecum, și de cand am cunoscut fotbalul românesc, aceasta a fost singura echipă care m-a atras și m-a făcut să o îndrăgesc.

6. Peste aproximativ 10 ani, te vezi locuind în Mediaș?

Niciodata nu știm ce ne rezervă viitorul, dar aș vrea ca pe viitor să locuiesc într-un oraș unde să am mai multe posibilități de a-mi asigura un trai decent. Cum am mai spus , nu putem ști ce ne rezervă viitorul, și eu sper ca și orașul nostru să se dezvolte și să poată sa-și țină tinerii în locul unde au crescut, fără a-i obliga să caute prin alte orașe locuri de muncă și fara a-i obliga să plece din meleagurile natale.

Material realizat de Silvia Sas.

Articolul precedentAu început lucrările de asfaltare la podul mare | VIDEO
Articolul următorSpectacol tribut Maria Tănase la Mediaş | VEZI amănunte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.