Acasă Interviul ALTFEL

Interviu ALTFEL cu Balazs Botond, Preşedinte UTDM Mediaş

1035

1. Ce te determină să faci proiecte atât de ambiţioase pentru tinerii maghiari din Mediaş?
R: Am început activitatea de voluntariat în 2008, moment în care am considerat că este timpul să devin din spectator jucător pe teren. Este foarte ușor să spui că nu se întâmplă nimic, însă eu consider că este mult mai util să te implici. Motivul pentru care sunt implcat este, printre altele, acela că pot lucra cu o echipă de tineri foarte ambițioși cu care am organizat în ultimii ani evenimente de tot felul: tabere, festivaluri, conferințe, excursii, activități sportive și nu în ultimul rând recreative. Toate aceste activități necesită de multe ori și fonduri, fonduri pe care împreună cu voluntarii le atragem de la diferite instituții publice și private pentru a putea organiza evenimente la care participanții să nu fie nevoiți să bage mâna prea adânc în buzunar sau dacă este posibil să fie chiar cu intrare liberă.

2. Ce părere ai despre globalizare?
R: Globalizarea este din punctul meu de vedere un fenomen care are loc în mod inevitabil. În această lume globalizată cu toții trebuie să ne păstrăm cultura, tradițiile, limba. Acest lucru nu este atât de simplu precum pare, de aceea împreună cu Asociația Tinerilor Maghiari din Mediaș încercăm să organizăm evenimente în așa fel încât să aducem ceva nou, dar prin care să ne putem trăi obiceiurile.

3. Care consideri că sunt cele mai grave probleme din Mediaş?
R: Sunt multe probleme în Mediaș. Nu aș dori să amintesc problemele pe care cu toții oricum le știm și de care ne lovim zilnic. Totuși consider că toate problemele se pot rezolva prin dialog și implicare.

4. Ce nu ştie lumea despre tine?
R: Consider că multă lume nu mă cunoaște. Ce trebuie știut despre mine este că sunt consilier juridic în primele 8 ore ale zilei, după care următoarele câteva ore sunt profesor de legislație rutieră, iar în timpul care mi-a rămas din zi sunt președintele Asociației Tinerilor Maghiari din Mediaș. Încerc să jonglez între aceste trei activități.

5. Care este cea mai mare dorinţă a ta?
R: Singura dorință este să fiu sănătos, împreună cu toți cei cu care lucrez zilnic, restul vine de la sine.

6. Unde te vezi peste 10 ani, făcând ce?
R: Peste 10 ani mă văd împreună cu familia într-un Mediaș mai frumos, plin de turiști, unde oamenii se simt foarte bine și unde merită să trăim cu toții.

Interviu realizat de Sergiu Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.