Acasă Opinia psihologului

Orice început are un sfârşit

2738

Orice inceput are un sfarsit si orice sfarsit poarta cu el un nou inceput.

Oglinda reflecta sufletul omului, uneori ea te arata frumos, alteori te arata mai putin frumos, dar intodeauna o sa vezi reflexia destinului in oglinda sufletului tau. Priveste omul de langa tine ca fiind o persoana care are o parte invizibila numita suflet si nu incerca sa patrunzi dincolo de acesta parte invizibila, daca nu ai curajul de a vedea dincolo de aparente. Nu incerca sa intri cu bocancii in viata celui de langa tine, pentru ca exista o prea mare posibilitate sa lasi urme adanci si greu de “astupat.” Nu incerca sa fi un “pansament” pentru suflet, daca nu stii sa faci un suflet sa zambeasca cu adevarat ci doar in aparenta. Nu te astepta sa cunosti cu adevarat ce inseamna  frumusetea exterioara, daca nu ai stiut niciodata sa apreciezi frumusetea interioara.

Dar in schimb incearca sa iubesti fara “dar” si “poate”, s-ar putea sa ai surpriza vietii tale si sa descoperi ca acel “dar” sau “doar”, au fost barierele pe care ti le-ai impus singur crezand ca iti este mai bine si sa descoperi ca fara acele bariere incepi sa descifrezi ceea ce iti este scris in cartea numita “destin”.

Chris Simion , scrie in cartea ei “Ce ne spunem cand nu ne vorbim”, ca, atunci  cand ne avem, ne respingem. Cand ne pierdem, ne dorim. Sa invatam sa traim in echilibru. Un echilibru pe care de multe ori reusim sa il avem, dar dintr-o prosteasca si nefireasca sau fireasca neatentie il pierdem. Echilibrul este precum increderea, se dobandeste relativ usor, daca stii sa te concentrezi pe ceea ce iti doresti, dar se pierde intr-o secunda, daca te-ai indepartat de al tau scop/ tel.

Iti spuneam mai sus ce nu ar trebui sa incerci , revin si intaresc ideea ca ar trebui sa nu incerci sa cauti ceva ce nu stii ca ai vrea sa cauti, sau ceva ce nu ai vrea sa gasesti, dar cauti in speranta ca o sa gasesti ceva care sa inlocuiasca ce iti doresti cu adevarat. Nu putem inlocui ceva ce ne dorim cu adevarat cu  o copie a originalului pentru ca sufletul oricat ai incerca nu poate sa fie pacalit.

Tot Chris Simon, spunea ca, atunci cand simti ca s-a terminat , nu accepta virgula, pune punct si da-ti alta sansa, eu cred cu tarie ca ceea ce spune ea este valabil in toate etapaele si experientele la care suntem supusi zi de zi. Un sfarsit este de cele mai multe ori e un nou inceput.

Un nou inceput,  mai frumos, mai plin sufleteste, mai cald cu oameni care sa iti imbratiseze sufletul si sa iti magaie inima. Un nou inceput la poarta caruia sa nu mai accepti sa fi mintit frumos si unde echilibrul, increderea, visele sa ocupe primul loc. Un nou inceput cu speranta care   te ajuta sa indeplinesti orice in aceasta viata.

Alexandra Ababi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.