Acasă Nova TV

200 de poliţişti au fost zilnic la datorie de sărbători | VEZI bilanţul

48

poliţia rutierăPentru ca Sărbătorile de Iarnă să fie petrecute în condiţii de linişte şi siguranţă peste 200 de poliţişti au fost zilnic la datorie.

În perioada 24 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, în cadrul activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au intervenit la solicitările primite din partea cetăţenilor, au aplicat peste 650 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei şi au constatat 45 infracţiuni. 

,,Trebuie să precizăm faptul că în perioada Crăciunului şi a Revelionului, la nivelul judeţului Sibiu nu s-au înregistrat evenimente cu impact asupra siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de sărbătorile de iarnă.

Pentru asigurarea unui climat de siguranță publică cu prilejul sărbătorilor de iarnă, din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, în perioada 24 decembrie – 4 ianuarie, la nivelul judeţului Sibiu au fost mobilizați, zilnic, peste 200 de poliţişti.

La nivelul județului Sibiu, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică cu prilejul sărbătorilor de iarnă, 2.563 de poliţişti au acţionat în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, prioritate având prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, 1.844 au fost de la structurile de ordine publică, 599 poliţişti de la rutieră, 120 de poliţişti fiind de la celelalte structuri operative, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice și poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Din punct de vedere al combaterii infracționalității, în ultimele 2 săptămâni, poliţiştii sibieni au identificat 28 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, cu 8 mai multe față de perioada similară a anului trecut. Totodată, 3 persoane care erau date în urmărire pentru diferite fapte penale au fost depistate de polițiști.

În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii sibieni au constatat 45 de infracțiuni, din care 31 în flagrant, cu 13 mai multe decât anul trecut. În total, polițiștii au aplicat 652 de sancțiuni contravenționale în cuantum de aproximativ 101.148 de lei. Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 101 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 21 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 4 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi una 1 la Legea nr. 171/2010, Codul Silvic.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 471 sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 111 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Tot în această perioadă, poliţiştii de rutieră și ordine publică au acționat, în sistem integrat, în stradă, având atât misiuni preventive, dar și de sancționare a conducătorilor auto care au încălcat legislația rutieră sau au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Trebuie menţionat faptul că în această perioadă, s-au înregistrat scăderi în ceea ce privește toți indicatorii rutieri, față de anul trecut. Au fost înregistrate scăderi semnificative şi la numărul victimelor: numărul persoanelor decedate a fost cu 100% mai mic, iar al persoanelor rănite cu 43%.

Pentru zilele următoare în care sunt organizate procesiuni şi ceremonii religioase ocazionate de Sărbătoarea Botezului Domnului, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu a luat măsuri de pregătire a bunei desfășurări a acestor evenimente, în condițiile în care la acestea participă un număr foarte mare de oameni. La fiecare dintre aceste procesiuni, poliţiştii sibieni vor fi prezenți pentru asigurarea ordinii publice şi vor acționa pentru prevenirea și descurajarea comiterii de fapte antisociale, precum și pentru a asigura fluența traficului rutier în zonă” se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here