Acasă Nova TV Advertoriale

Jocuri de noroc cu o istorie lungă și interesantă

175
Jocuri de noroc cu o istorie lungă și interesantă

Jocuri de noroc sunt, în ziua de astăzi, disponibile pentru toți, peste tot, atât în lumea reală cât și pe internet.

Majoritatea jucătorilor din ziua de astăzi folosersc aparate de păcănele și jocuri de noroc pe internet, automate sau software introduse cu doar câteva decenii în urmă. Dar există și jocuri clasice în cazinouri a căror istorie este mult mai lungă, care au apărut chiar cu secole în urmă. Azi, vom arunca o privire asupra acestora

Ruletă

Ruleta este cel mai cunoscut și cel mai simbolic joc de noroc creat vreodată, un veritabil simbol al industriei cu o atmosferă aparte, nelipsit din orice cazinou din lume. O privire asupra MrBit casino review arată că jocul și-a făcut cu succes tranziția online, fiind disponibil în fiecare cazinou online măcar în câteva versiuni.

Jocuri de noroc

Ruleta și-a câștigat renumele mondial spre mijlocul secolului XIX datorită popularității sale în rândul nobilimii care frecventa cazinourile din Franța și din stațiunile balneare germane, precum Baden-Baden sau Wiesbaden. Dar istoria sa începe cu un secol mai devreme.

Legenda spune că Blaise Pascal, un erudit francez, a încercat să creeze o mașină de mișcare perpetuă cândva pe la sfârșitul secolului XVII, dar ce a reușit de fapt era să construiască mecanismul care, ulterior, a devenit esența roții de ruletă. Jocul în sine s-a născut din combinația unui joc italian similar cu keno, Biribi, și numeroasele jocuri de noroc care implicau o roată a norocului, în jurul anului 1720. Popularitatea ruletei a continuat să crească în secolul XVIII, el ajungând în țările din jur, devenind unul dintre cele mai populare jocuri de noroc europene, apoi și americane, în secolul XIX.

Blackjack

Blackjack este și el un joc de noroc binecunoscut în toată lumea, jucat la toate nivelele, de la automate și aplicații de smartphone și până la prestigioasele cazinouri din toată lumea. Jocul nu se numea totdeauna „blackjack” – la origini, numele lui era mult mai descriptiv: ventiuna.

Jocuri de noroc

Primele jocuri de ventiuna documentate au fost jucate în jurul anului 1601, în nuvela „Rinconete y Cortadillo” al Miguel de Cervantes, el însuși un cărturar înrăit. Din Spania, jocul a ajuns în Franța și Marea Britanie, apoi și în America de Nord, unde a devenit una dintre jocurile de noroc preferate de căutătorii de aur din Klondike. Unii spun că de acolo îi provine și numele – „blackjack” era denumirea unui mineral care se regăsea deseori în apropierea depozitelor de aur și argint. 

În orice caz, Blackjack a ajuns în cazinourile americane, apoi de acolo s-a răspândit în toată lumea, inclusiv online.

Baccarat

Baccarat a fost și este și acum un joc preferat de „high rolleri” – jucători pe mize mari în cazinourile din lumea reală. La origini, jocul a fost preferatul nobilimii franceze în secolul XIX, jucat cu precădere de înalta societate, în camere private (jocurile de noroc au fost interzise în Franța până în anul 1907).

Jocuri de noroc cu o istorie lungă

Jocul, însă, nu este o invenție franceză. Conform unor surse, jocul original a ajuns în Franța cu ajutorul unor marinari care se întorceau din Asia, unde jocuri similare se jucau încă din secolul XVII. În secolul XVIII, Macao – precursorul jocului modern de baccarat – s-a răspândit în toată Europa.

Articolul precedentFC Hermannstadt a remizat cu Steaua la Mediaș și a promovat în Liga 1 | VIDEO
Articolul următorÎnvățământ dual | 265 locuri pentru admiterea în clasa a IX-a în județul Sibiu | 39 locuri la Mediaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.