Acasă Nova TV

Învățământ dual | 265 locuri pentru admiterea în clasa a IX-a în județul Sibiu | 39 locuri la Mediaș

311

În județul Sibiu, pentru anul școlar 2022 – 2023, sunt ofertate 265 de locuri pentru admiterea în clasa a IX-a, învățământ dual.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, tripartită, ce are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ.

Acest tip de învățământ se adresează elevilor absolvenți de clasa a VIII-a și are o durată a studiilor de cel puțin 3 ani. Clasele de elevi, pentru o anumită calificare, sunt formate la inițiativa operatorilor economici interesați, în calitate de potențiali angajatori și parteneri de practică. Pe baza contractului de parteneriat și a contractelor individuale de pregătire practică, agenții economici asigură pregătirea practică a elevilor, bursă la nivelul celei acordate din fonduri publice și alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor.

Pentru anul școlar 2022-2023, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a elaborat o ofertă pentru acest tip de învățământ, formată din 9,5 clase cu 265 de locuri, după cum urmează:

Înscrierea candidaţilor la unităţile de învăţământ care au ofertă educaţională pentru învăţământul dual, pe baza fişei de înscriere în învăţământul profesional şi dual de stat, va avea loc în perioada 4 – 8 iulie 2022.

Pentru detalii ofertă învățământ dual puteți accesa linkul de mai jos:

http://www.isjsb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=148&Itemid=1192

În perioada 17 – 18.05.2022, în sistem online, are loc evenimentul „Târgul ofertelor educaționale” organizat de către ISJ Sibiu. Pentru detalii accesați linkul de mai jos:

https://www.scoaladualasibiu.ro/

Foto: arhivă

Articolul precedentJocuri de noroc cu o istorie lungă și interesantă
Articolul următorMediaș 120 | 182 participanți la Cupa Primăverii la cros ediția 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.