Acasă Nova TV

Pavilionul COVID de la Mediaș va prelua primii pacienți deși mai este o problemă | Declarații

2102
pacienți covid mediaș
Mircea Crețu / Prefect Sibiu

Pavilionul COVID de la Mediaș va prelua primii pacienți începând de Marți 27 octombrie, a anunțat Prefectul de Sibiu, Mircea Crețu.

Luni în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a precizat că secția a fost avizată de DSP, dar mai este problema lipsei medicilor anesteziști.

Gabriel Budescu

DSP a dat aviz la Mediaș pentru funcționarea celor două paturi Covid, iar pentru cele două paturi de ATI este nevoie de 3 medici. Din partea spitalului am avut o solicitare de 3 medici anesteziști.

Noi am transmis această solicitare Centrului de Comandă și Control, pentru a-i ajuta pentru că acești medici vor trebui să fie prezenți acolo pentru funcționarea celor 2 paturi”, a declarat Budescu (foto), citat de stiridesibiu.ro.

Prefectul Mircea Crețu a declarat că pavilonul Covid de la Spitalul Mediaș nu este funcțional nici acum, dar s-a declarat optimist că va prelua de marți, primii pacienți.

,,Nu este funcțional. Am speranța, să nu zic 100%, că de mâine se vor interna. Mâine va fi prima zi în care se vor interna.(…) Dacă nu a fost gata spitalul pentru acest lucru, ce să vă spun mai mult. Știți că ar fi trebuit să se finalizeze lucrările în decembrie. A fost comisia de recepție, au mai fost câteva lucrări și mici retușuri și din acest motiv întârzie”, a explicat Prefectul de Sibiu.

În ceea ce privește problema lipsei de personal, Crețu a confirmat că la Spitalul Mediaș ”.. avem toate dotările necesare, dar nu avem specialiști”.

Articolul precedentO medieșeancă a scris o carte de povești pentru copii
Articolul următorActivitatea de eliberare a cazierului judiciar suspendată la Mediaș în această săptămână

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.