Acasă Nova TV

Bărbat din Mediaș infectat cu COVID-19 a murit așteptând să se elibereze un pat de terapie intensivă

6036
Împreună pentru copiii - Bărbat din Mediaș infectat cu COVID-19 a murit

Un bărbat (65) din Mediaș a murit, vineri, așteptând să se elibereze un pat de terapie intensivă în vreun spital.

Medieșeanul avea și alte comorbidități scrie Digi24. El a fost internat în Spitalul Municipal din Mediaş, unitate ce nu are paturi de ATI pentru bolnavii cu noul coronavirus. A decedat în timp ce aştepta să fie transferat într-o secţie de Terapie Intensivă dintr-un alt spital, a declarat pentru AGERPRES directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, medicul Gabriel Budescu.

Pacientul a fost pus pe oxigen. Nu a fost intubat, dar a fost pus pe oxigen. A avut mai multe comorbidități, cardiopatie ischemică, diabet.

A decedat. I s-au acordat toate îngrijirile, a avut oxigen, doar că nu a fost intubat.

La Mediaș nu se putea intuba, pentru că secția de Terapie Intensivă este pentru ceilalți pacienți, care veneau din secții unde au fost operați. Erau oricum posturile (de ATI – n.r.) ocupate.

Aici (la Spitalul Mediaș – n.r.) nu este Terapie Intensivă pentru COVID. Vor pregăti, începând de luni, 2 sau 3 posturi de Terapie la Spitalul Municipal.

Este plin de pacienți care doresc să meargă la ATI (…) câte 3 – 4 – 5 – 7… nicăieri nu există posibilitatea. Sau cel puțin în Ardeal nu există posibilitatea aceasta. Dar să știți că și pacienții intubați își pot pierde viața, pentru că este o luptă”, a declarat Budescu.

Întrebat ce şanse de supravieţuire avea acest pacient COVID-19 care nu a mai apucat să fie intubat într-un ATI, Gabriel Budescu a spus că şansele erau destul de mici. „85% din pacienţii care sunt la ATI intubaţi se duc. Cam asta este şansa, care este foarte mică”, a afirmat el.

ACTUALIZARE:

Prefectura Sibiu a remis vineri seara o declarație de presă despre cazul bărbatului. Conform acesteia, bărbatul în vârstă de 65 ani s-a internat miercuri la Spitalul Municipal Mediaș, iar starea lui s-a agravat treptat, astfel că s-a luat decizia de a fi ventilat mecanic și monitorizat. Din nefericire, bărbatul care avea multiple comorbidități a decedat în cursul zilei de vineri.

,,În data de 21 octombrie a.c un bărbat în vârstă de 65 ani, cunoscut cu multiple comorbidități, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Mediaș,în stare gravă. Acesta prezenta simptome asemănatoare cu simptomatologia infecției cu virusul SARS CoV-2, astfel că i s-au recoltat probe în vederea testării RT-PCR COVID-19. Acesta a fost internat, starea lui agravându-se treptat. După primirea rezultatului pozitiv s-a luat legătura cu CNCCI în vederea solicitării unui loc pe secția ATI. Spitalul din Mediaș având secția de ATI destinată pacienților Covid în amenajare.

Între timp, ținând cont că starea acestuia a prezentat o agravare progresivă s-a solicitat intervenția medicilor de pe secția ATI Mediaș, în urma căreia a fost ventilat mecanic și monitorizat în permanență de medicul pneumolog, medicul ATI și medicul de gardă. În cursul zilei de astăzi, din nefericire, a decedat. Chiar dacă Spitalul Municipal Mediaș nu este complet pregătit pentru pacienții confirmați pozitivi cu SARS CoV-2, acesta a beneficiat de tot suportul medical necesar, iar corpul medical a făcut toate eforturile pentru ca viața acestuia să fie salvată” se arată în comunicat de presă remis de Prefectura Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here