Acasă Transilvania Online

ALERTĂ Măsuri de securitate fără precedent la Alba Iulia de 1 Decembrie

680
Măsuri de securitate fără precedent la Alba Iulia

Măsuri de securitate și ordine publică fără precedent la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale. Autoritățile sunt în alertă după mesajele și evenimentele legate de posibile proteste radicale, anunțate pe rețelele de socializare.

Aproximativ 1 500 de forțe polițienești vor asigura ”liniștea” evenimentelor dedicate Zilei Naționale, la Alba Iulia. Este vorba în principal de jandarmi și polițiști, dar și membri ai serviciilor secrete – SRI, SPP și alte structuri de securitate. La evenimentele programate începând cu 30 noiembrie sunt așteptate aproximativ 150 000 persoane.

Peste 800 de jandarmi din întreaga ţară vor asigura ordinea publică, printre aceştia urmând să se regăsească şi negociatori, ţinând cont de informaţiile vehiculate în mediul virtual potrivit cărora vor fi prezenți și membri ai galeriilor de fotbal (VEZI AICI), români din Diaspora dar și un mare număr de oameni care ar putea fi nemulțumiți de situația în care se găsește România, la 100 de ani de la Unire, scrie alba24.ro.

S-au analizat toate informaţiile aflate şi pe reţelele de socializare, mă refer la toate acele boicoturi (anunţate pe facebook), vom încerca să relaţionăm cu fiecare în parte. Avem echipe specializate de negociatori, de dialog. Toate măsurile legale care se impun se vor aplica”, a declarat şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, colonel Claudiu Giurea.

La ceremonialul militar va fi prezent și președintele Klaus Iohannis, astfel că vor fi luate măsuri speciale cu privire la accesul persoanelor străine în anumite zone, cum ar fi blocurile ”M” din vecinătatea paradei și a tribunei oficiale. Poliția recomandă cetăţenilor care vor veni la Alba Iulia să se informeze din timp în legătură cu zona în care vor să ajungă.

În data de 1 Decembrie, de la ora 7 dimineața, traficul rutier la intrarea în Alba Iulia va fi restricţionat total, iar accesul va fi permis doar pentru maşinile Poliţiei, ISU, Jandarmeriei, Ambulanţei și ale altor autorități publice.

Sursa: alba24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here