Acasă Sibiu

Hora Unirii, Junii Sibiului, defilări şi retragere cu torțe pe 1 Decembrie la Sibiu

299
manifestări pe 1 Decembrie la Sibiu
Autoritățile locale și-au dat mâna și au pregătit un program bogat în manifestări, care se vor întinde pe parcursul a 11 ore, anunţă Consiuliul Judeţean Sibiu. Fiecare acțiune programată programată pe 1 Decembrie la Sibiu are rolul să reînvie în cei prezenți sentimentele de patriotism, de unitate și de bucurie că aparțin poporului român.

Ca o noutate, anul acesta sibienii sunt așteptați în Piața Unirii să se prindă într-o imensă horă a unirii alături de oficialități și de militari, de ansambluri locale venite din Săliște, Gura Râului și Arpașu, în timp ce alpiniști din cadrul ISU Sibiu, cu sprijinul Salvamont Sibiu, vor arbora un drapel pe o clădire din imediata apropiere.

Ceremonia militară religioasă și depunerea de coroane și jerbe de flori va avea loc anul aceasta în fața Cercului Militar, au transmis organizatorii. Defilarea gărzii de onoare și a trupelor se va desfășura pe bulevardul Corneliu Coposu. Programul mai cuprinde o expoziție de tehnică militară și retragerea cu torțe organizată de cadrele Sistemului Națioanal de Apărare și Ordine Publică, au precizat reprezentanţii CJ Sibiu.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Cindrelul Junii” Sibiu va organiza apreciatul spectacol folcloric ”Noi suntem români”, la Sala Transilvania, unde publicul va face o călătorie muzical-coregrafică prin marile regiuni etnografice ale țării.

Vor urca pe scenă, alături de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”, Nicolae Furdui Iancu, Laura Lavric, Constantin Enceanu, Răzvan Năstăsescu, Traian Stoiță, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor, Gabriel Dumitru, Paul Ananie, Nicu Mâță, Oana Tomoiagă, Mariana Anghel, Adriana Anghel, Sînziana Ștefan, Geanina Gavrilă, Alexandru Brădățan, Vlăduța Lupău, Bogdan Firu, Daniel Pop și Adrian Neamțu.

1 Decembrie la Sibiu

Foto: turnulsfatului.ro

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here