Acasă Nova TV

Atenție în trafic! | Condiții meteo dificile în zilele următoare

490

Atenție în trafic! | Condiții meteo dificile în zilele următoare.

Având în vedere atenționările de COD GABEN emise de Administrația Națională de Meteorologie cu privire la cantități însemnate de precipitații, polei, viscol în Carpații Meridionali și de Curbură și intensificări ale vântului, atenționări valabile în perioada imediat următoare, atragem atenția conducătorilor auto, dar și pietonilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, menite să scadă riscul implicării în evenimente rutiere cu consecințe grave.

,,În aceste condiții, le recomandăm șoferilor să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de schimbarea direcției de deplasare, să nu blocheze intersecțiile și să circule prudent în preajma trecerilor pentru pietoni.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de ceață și/sau drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Nu in ultimul rând, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor” se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Sibiu.

Foto: arhivă

Articolul precedentMai puține cazuri de gripă și pneumonii | Cazurile de infecții respiratorii acute au scăzut cu 50%
Articolul următorMediașul are buget aprobat | Cum vor fi cheltuiți banii publici în 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.