Acasă Nova TV

Mai puține cazuri de gripă și pneumonii | Cazurile de infecții respiratorii acute au scăzut cu 50%

94
gripă sau răceală

Mai puține cazuri de gripă și pneumonii.

Conform datelor centralizate din teritoriu, în săptămâna 16 – 22 ianuarie s-au raportat 137 cazuri de gripă, 60 % dintre îmbolnăviri fiind la copii, la grupul de vârstă 2 – 14 ani. Au fost înregistrate și trei decese, două femei, ambele de 85 de ani și un bărbat în vârstă de 51 de ani, toți din Sibiu, toți nevaccinați și având cel puțin una sau două afecțiuni asociate.

,,Infecțiile acute de căi respiratorii superioare (IACRS) au înregistrat 1933 de cazuri, 80 % dintre ele apărând la același grup al copiilor, 2-14 ani. Am avut și 349 de pneumonii, dar în acest caz cei mai afectați au fost tinerii, maturii și vârstnicii (grupele de la 15 ani în sus).

Per ansamblu, se remarcă o tendință de scădere a numărului de îmbolnăviri la toate cele trei afecțiuni, față de săptămânile anterioare. Cazurile de gripă și pneumonii au fost cu circa 100 mai puține față de prima săptămână a acestui an, în timp ce IACRS s-au redus semnificativ, cu aproximativ 50%” a precizat Simona Berariu, Purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Foto: arhivă

Articolul precedentBani europeni la Târnava pentru intabularea terenurilor din extravilan
Articolul următorAtenție în trafic! | Condiții meteo dificile în zilele următoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.