Acasă STIL DE VIATA

Noiembrie … și emoții de toamnă | Monica Degeu

186
Noiembrie ... și emoții de toamnă

Noiembrie… și emoții de toamnă! Zi internațională a dorinței: NU MĂ UITA!

Nu-i vorba doar de memorie în dorința NU MĂ UITA! Este vorba de emoție, de trecut, de amintirea cuiva, de gingășia unei flori răspândită în aproape toată lumea care poartă numele “Nu mă uita”.

Odată ce ai cunoscut o informație, ai văzut, ai auzit, ai citit, ajunge la tine și creierul tău o memorează. Memorează senzații care te ajută inconștient să faci toate câte le-ai învățat și le-ai cunoscut deja.

Dar “nu mă uita” nu este doar o simplă memorie, este un set de amintiri care au fost emoții, au fost vibrații intime ale sufletului tău. Poate a fost cineva care te-a făcut să râzi sau să plângi de bucurie sau profundă tristețe.

În terapia florală Bach, Honeysuckle este esența preparată încă din 1935 din floarea de caprifoi roz care te învață să nu trăiești în trecut.

Dacă te simți nostalgic acum și crezi că lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel poate că trebuie să îți dai seama cum să îți integrezi amintirile în viața ta fără ca ele să te întristeze și să te deconecteze de clipa prezentă.

Amintirile nu înseamnă nostalgie!

Observă prezentul, caută-i frumusețea pe care ți-o oferă și ți-o comunică. Apreciază momentul și locul în care te afli. Să dai drumul trecutului nu înseamnă să renunți la amintiri.

Trăiește în fiecare zi cu gingășia, inocența și curiozitatea unui copil care simte pentru prima dată o floare. Viaţa e mereu nouă, de la un moment la altul şi ne cere, chiar ne forţează, să avem cu o atitudine de prezență mereu nouă. Regretele, nostalgia sau evadarea în trecut sunt surse de suferință sufletească și fizică!

În limbaj stiintific Lonicera Caprifolium, este o plantă magică iar esența preparată din ea din 1935, Honeysuckle, este un remediu pentru cei care simt dor de vremuri de altădată, nostalgie și regret.

În anii 1930 medicul britanic Edward Bach descoperă cele 38 de flori sub denumirea de remedii florale Bach. Sunt soluții apoase conservate în alcool care se administrează în picături într-o sticluță personalizată recomandate în funcție de starea emoțională prin care am putea uneori să trecem.

Ai grijă de tine și de ceea ce simți!

monica degeu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.