Acasă Revista Presei

Salariile bugetarilor nu se mai majorează | Ordonanță modificată

242
Salariile bugetarilor nu se mai majorează

Salariile bugetarilor nu se mai majorează după ce guvernul a anunțat că retrage ordonanța care urma să crească lefurile angajaților de la stat.

Actul normativ prevedea sporuri suplimentare pentru anumite categorii, ceea ce a stârnit nemulțumiri în rândul celor care nu primeau acest beneficiu. Consiliul Economic și Social a atras atenția că ordonanța va crea discriminare între angajații la stat.

Conform Digi24, liderii coaliției au fost deranjați de disputa dintre bugetarii cu beneficii și cei fără, așa că au decis să retragă ordonanța momentan, să o modifice, urmând ca ea să prevadă în final doar majorarea pentru toți bugetarii, fără sporuri suplimentare pentru angajați din ministere și pentru cei care lucrau cu fonduri europene.

Citește mai mult pe DIGI24

ACTUALIZARE: Ministerul Muncii a publicat miercuri o nouă variantă a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care prevede că toţi bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii salarizării vor 25% din diferenţa între suma prevăzută în această grilă şi salariile în plată. Proiectul inițial de OUG prevedea creșteri salariale pentru bugetari cu până la 50%.

Articolul precedentSeceta care a cuprins mare parte din țară nu a afectat județul Sibiu | Prefectura Sibiu
Articolul următorMesaje și mail-uri capcană referitoare la contul de Instagram | Alertă DNSC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.