Acasă STIL DE VIATA

14 români au salarii nete de peste 20 000 de euro pe lună

589
14 români au salarii nete de peste 20 000 de euro pe lună

14 români aflaţi în funcţii de conducere au salarii nete de peste 20.000 de euro pe lună, conform datelor din Revisal publicate de Ziarul Financiar.

În fruntea acestora s-ar afla preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) care câştigă pe lună aproape 23 000 de euro net. Este vorba despre Gino Iorgulescu, cel care ar fi cel mai bine plătit român pe contract de muncă, în baza datelor extrase din Revisal. De menționat că în campionatul pe care-l păstorește, Liga I, cluburile dau faliment şi fotbaliştii plâng după salarii neplătite.

Printre cei mai plătiți salariaţi din mediul privat în România sunt directori generali sau adjuncţi care lucrează în sectoare de activitate diverse, de la comerţul cu produse farmaceutice până la retail alimentar sau fabricarea biscuiţilor.

Angajaţii din top managementul companiilor din România sunt plătiţi pe contracte de mandat, un contract civil între directori şi companii care nu este supus normelor dreptului muncii. Motivul pentru care se încheie astfel de contracte, în mod legal, este uşurinţa cu care directorii pot fi daţi afară„, a precizat, pentru Ziarul Financiar, Costel Gîlcă, avocat specializat în dreptul muncii.

Trebuie menționat că numărul angajaţilor cu venituri lunare de peste 20 000 de euro este mult mai mare decât cel înregistrat în Revisal.

În cazul şefilor de companii expaţi care câştigă peste 20.000 de euro net sumele nu apar în Revisal pentru că, de regulă, ei au contracte de muncă duble: unul pe o sumă mai mică în România şi unul pe o sumă mai mare în ţara lor”, a spus Sorin Roibu, managing partner la compania de consultanţă în resurse umane Arthur Hunt.

Un exemplu, este Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, care a avut anul trecut un venit de circa 24 000 euro net lunar. Ştefan Vuza, preşedintele combinatului chimic Chimcomplex, a avut în 2021 un venit net echivalent a 40 000 euro lunar.

Articolul precedentMediaș 120 | Ultramaratonul Transylvania Legends se va încheia anul acesta la Mediaș
Articolul următor2 hoți care au furat peste 270.000 lei prinși de polițiști în județul Mureș | VIDEO cu momentul reținerii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.