Acasă Nova TV

Mesaje și mail-uri capcană referitoare la contul de Instagram | Alertă DNSC

136
Mesaje și mail-uri capcană referitoare la contul de Instagram

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a avertizat astăzi asupra unor sms-urilor, e-mail-urilor sau mesajelor primite pe rețelele sociale din surse necunoscute sau de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei.

Potrivit unei postări pe Facebook DNSC, textul pe care-l primiți poate părea autentic, pentru că atacatorii încearcă să simuleze faptul că mesajul este transmis chiar de Instagram. Rețeaua nu folosește această metodă pentru resetarea parolei și nu va trimite niciodată mesaje text pentru acest lucru. Singura modalitate prin care Instagram comunică este prin e-mailuri oficiale sau prin trimiterea unei notificări direct din aplicație, spun reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.

În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor INSTAGRAM pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.