Acasă Nova TV Advertoriale

Trei mituri despre cazinourile online

109
Trei mituri despre cazinourile online

Cazinourile online au fost lansate spre mijlocul anilor 1990. Cum era de așteptat, însă, reglementarea lor s-a lăsat așteptat ani de zile.

Timp de ani de zile, piața jocurilor de noroc online a fost ca „vestul sălbatic”, ceea ce a permis unor operatori cu rea credință să înșele o serie de jucători, distrugând renumele întregii industrii. Unele mituri născute în această perioadă persistă și acum. Mai jos, încercăm să clarificăm câteva dintre cele mai persistente.

1. Bani gratis

Nicio firmă nu oferă nimic complet gratuit – asta este un fapt pe care toată lumea ar trebui s-o bage la cap în zilele noastre. Nici cazinourile nu sunt o excepție.

Operatorii care oferă un casino bonus de bun venit fara depunere vor aștepta ceva în schimbul lui: de regulă, un rulaj în bani reali pe termen lung. Ofertele fără depunere vin totdeauna cu termeni și condiții cu care fiecare jucător care le revendică trebuie să se conformeze.

2. Jocuri trucate

Unul dintre miturile persistente în lumea cazinourilor online este că jocurile sunt trucate să avantajeze totdeauna casa. Acest mit este adevărat, și nu este.

Jocurile sunt construite din natura lor să păstreze un avantaj pentru operatorul de servicii de cazinou. Acest avantaj al casei este exprimat prin randamentul jocurilor (RTP – return to player) care este afișat de însuși producătorii de jocuri (și uneori chiar și de cazinouri).

Randamentul standard pentru un joc de cazinou oarecare este în jur de 95%, ceea ce înseamnă că un jucător se poate aștepta, pe termen lung, să piardă circa 5% din toți banii jucați, aceștia reprezentând profitul operatorului (pentru că, până la urmă, el este un furnizor de servicii, nu un non-profit).

Legile care se aplică jocurilor de noroc, atât online cât și în lumea reală, obligă producătorii și operatorii să ofere jocuri care sunt echitabile – există și specialiști care verifică și certifică periodic echitabilitatea jocurilor oferite de orice operator.

3. „Trebuie să dea, că n-a dat demult”

Mulți jucători cred că un joc de cazinou care nu a plătit de multă vreme „trebuie să dea” cât de curând. Ei bine, acest fenomen se numește „gambler’s fallacy” (s-ar traduce cel mai bine drept „concluzia greșită a jucătorulu”). Jocurile de noroc sunt construite în așa fel încât fiecare rundă este complet aleatorie și complet independentă de oricare alta. Astfel, faptul că un aparat de păcănele n-a „dat” nimic timp de, să zicem, 10 runde, nu înseamnă că următoarea rundă va fi câștigătoare. De fapt, șansa ca următoarea rundă să câștige este același 50% (ori câștigă, ori ba) ca și oricare altă rundă. Iar acest lucru este valabil atât pentru jocurile la aparate cât și pentru cele online.

Articolul precedentEric de Oliveira transportat de urgență cu elicopterul la spitalul din Târgu Mureș
Articolul următorMedieșeanca Daniela Tulai-Depner/Ela Sol face parte dintr-un proiect muzical deosebit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.