Acasă Nova TV

Școlile vor funcționa în sistem fizic indiferent de nivelul ratei de vaccinare | S-a introdus un nou criteriu

934
în școli Școlile vor funcționa

Școlile vor funcționa în sistem fizic indiferent de nivelul ratei de vaccinare în rândul cadrelor didactice, a decis CNSU.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat joi o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învățământul online. Astfel, decizia va fi luată în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivel de județ.

Mai precis, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

Dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

În județul Sibiu, potrivit DSP, în spitale sunt 564 de paturi alocate bolnavilor de COVID. Asta înseamnă că, în momentul în care în spitale vor fi internați 423 de bolnavi Covid, toate școlile din județ vor intra în online. 

Conform ultimei raportări transmise de Instituția Prefectului, în județul Sibiu sunt acum ocupate 63 de paturi în secțiile Covid ale spitalelor din județ, ceea ce reprezintă 11,17%, procent de ocupare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here