Acasă Transilvania Online

Transgaz amendată după scandalul supraodorizării cu mercaptan la Alba Iulia

788
transgaz amendată - Rusia a invadat Ucraina

ANRE a amendat Transgaz după scandalul supraodorizării cu mercaptan de la Alba Iulia. În vara anului trecut, peste 3500 de locuitori au stat fără gaz chiar și două săptămâni.

Cauza sistării alimenării cu gaze naturale a fost o supraodorizare accidentală cu mercaptan în instalația Transgaz, scrie alba24.ro. Imediat după supradozarea accidentală un miros puternic de gaz s-a resimțit în sute de apartamente, iar locuitorii au sunat de urgență la Delgaz Grid.

După fiecare sesizare, tehnicienii DelGaz s-au deplasat la locațiile respective și au sistat alimentare cu gaze. În urma problemelor apărute, ANRE a făcut un control și a amendat compania Transgaz cu suma de 80 000 lei.

În urma amenzii primite, Transgaz a cerut anularea acesteia în instanță, însă magistrații Judecătoriei Alba Iulia nu au acceptat cererea companiei. În urma respingerii, compania a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul Tribunalului Alba, dosarul fiind înregistrat în data de 6 septembrie 2021.

Din motivarea instanței reiese faptul că ”S.N.T.G.N. Transgaz S.A. nu şi-a îndeplinit obligaţia legală de a asigura odorizarea gazelor naturale la ieşirea din SNT la o valoare de minim 8 mg de etilmercaptan într-un metru cub de gaze naturale, în condiţii standard de presiune şi temperatură, valoare corespunzătoare unei odorizări normale, totodată provocând o supraodorizare cu o concentraţie maximă peste valoarea unei odorizări de şoc …”

Transgaz prin reprezentanții companiei au precizat în fața instanței că fapta imputată nu există şi au cerut anularea procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei încheiat în 21 august 2021. (Citește mai mult pe Alba24

Articolul precedentDistribuitori de energie electrică și gaze amendați cu milioane de Lei pentru nereguli la citirea contoarelor
Articolul următorRata incidenței scade în continuare la Mediaș dar crește la nivel de județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.