Acasă Revista Presei

Compania Transgaz obligată de tribunal să achite procedura de fertilizare in vitro a unei angajate

6409
Transgaz obligată de tribunal să achite procedura de fertilizare in vitro a unei angajate

O angajata a Transgaz a dat in judecata Transgaz pentru ca a refuzat sa îi achite costurile unei proceduri de fertilizare in vitro.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Sibiu, angajata le-a cerut judecatorilor sa oblige compania sa ii achite suma de aproape 24.779 de lei ca ajutorul social prevazut in Contractul Colectiv de Munca.

Potrivit Contractului Colectiv de Munca de la nivelul Transgaz, „salariatul aflat in incapacitate temporara de munca sau care a suferit interventii chirurgicale, la recomandarea sindicatului, are dreptul de a solicita angajatorului un sprijin material, pe care angajatorul il poate acorda„.

Pentru a beneficia de ajutorul de aproape 25.000 de lei, ea a formulat doua cereri „insotite de toate documentele”.

O comisie special constituita la nivelul Transgaz pentru astfel de cazuri a analizat situatia angajatei si a emis aviz pozitiv, urmand ca aprobarea finala sa o dea Consiliul de Administratie al Transgaz.

In 4 decembrie 2019, Transgaz i-a comunicat salariatei ca solicitarile sale „nu se aproba din lipsa de cvorum”, astfel că s-a ajuns în Tribunal. Femeia a constatat ca 35 de angajati au primit ajutoare sociale similare celui cerut de ea, valoarea ajutoarelor fiind de 420.000 de lei.

Tribunalul Sibiu a obligat Transzgaz sa ii achite angajatei costurile procedurii, in valoare de 25.000 de lei. Sentinta a fost pronunțată la inceputul lunii octombrie.

Citește articolul complet pe ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.