Acasă Nova TV

4 bărbați din Brateiu și Mediaș cercetați penal pentru furt de material lemnos

1674
4 bărbați din Brateiu și Mediaș

4 bărbați din Brateiu și Mediaș sunt cercetați penal pentru furt de material lemnos.

La data de 24.11.2020, în jurul orei 1155, prin SNUAU 112, un bărbat din municipiul Mediaș a sesizat că mai multe persoane sustrag material lemnos de pe proprietatea sa, situată în satul Brateiu.

,,La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Secției nr 2 Poliție Rurală Mediaș, iar în satul Brateiu au fost depistate două persoane de sex masculin (în vârstă de 32 și respectiv, 16 ani, domiciliați în Mediaș, respectiv Brateiu) care tractau cu un atelaj hipo material lemnos de esență salcâm, pe care l-ar fi sustras din parchetul aflat în proprietatea reclamantului.

La scurt timp, la fața locului au ajuns alți doi bărbați, ambii din Brateiu (în vârstă de 18 și 32 de ani), cu un alt atelaj hipo cu tracțiune animală în care nu se mai afla material lemnos, întrucât, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că ar fi fost descărcat în locul din care îl luase anterior.

Materialul lemnos identificat de către polițiști a fost cubat de către personalul silvic, fiind vorba de un volum de 1 mc material lemnos, lăsat ulterior, în custodia ocolului silvic.

În cauză, polițiștii Secției nr 2 Poliție Rurală Mediaș au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de material lemnos, faptă prevăzută și pedepsită de art.109 alin.1 din Legea 46/2008, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale a celor 4 persoane” a precizat Luciana Lazăr, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here