Acasă Revista Presei

Distribuitori de energie electrică și gaze amendați cu milioane de Lei pentru nereguli la citirea contoarelor

1032
citirea contoarelor

Distribuitori de energie şi gaze au primit amenzi de 2,77 milioane de lei de la ANRE pentru că nu au respectat legislaţia privind citirea contoarelor.

ANRE a anunțat că una dintre problemele sesizate de clienți se referă la faptul că operatorii de distribuţie nu efectuează citirile contoarelor la termenele legale. Astfel consumatorii s-au trezit cu facturi foarte mari.

În urma verificărilor efectuate, Autoritatea a constatat că operatorii de distribuţie nu au respectat intervalul pentru citirea contoarelor aparatelor de măsurare a energiei electrice. Acesta poate fi mai mare de o lună, dar nu trebuie să depăşească 6 luni.

ALTE NEREGULI CONSTATATE

  • nu au respectat intervalul de citire a indexului aparatelor de măsurare a gazelor naturale, interval care nu trebuie să depăşească 3 luni;
  • nu au respectat periodicitatea lunară de citire a indexului aparatelor de măsurare a energiei electrice în cazul prosumatorilor;
  • nu au transmis furnizorilor datele de măsurare în vederea decontării consumului de energie electrică sau cantităţii de energie electrică produse şi livrate în reţea de către prosumatori.

În urma constatărilor făcute au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.770.000 lei.

Cea mai mare amendă a primit-o Distribuţie Energie Electrică – 670.000 lei. Este urmată de E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi Delgaz Grid (energie electrică) – fiecare cu câte 400.000 de lei.

Urmează Distribuţie Energie Oltenia, cu o amendă de 190.000 lei, Delgaz Grid (gaze naturale) – 160.000 lei, Premier Energy (gaze naturale) – 90.000 lei şi Distrigaz Sud Reţele (gaze naturale) – 60.000 lei. (Sursa: Digi24)

Articolul precedentAccident cu 4 răniți | O mașină s-a răsturnat | VIDEO
Articolul următorTransgaz amendată după scandalul supraodorizării cu mercaptan la Alba Iulia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.