Acasă Revista Presei

Ajutor la gaze și energie în sezonul rece | Compensarea facturilor pentru populație

1477
ajutor gaze și energie - energie electrică și gaz

Românii cu venituri mici sunt vizați pentru ajutor de stat la plata facturlor de gaze și energie electrică pe timpul sezonului rece.

Invitată în emisiunea Ora de Profit la Prima TV, ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat că ajutoarele din acest an vor fi de 6 ori mai mari decât până acum. Persoanele cu veniturile cele mai mici vor beneficia de compensarea cea mai mare. Nivelul de compensare va fi între 10% și 100%.

Raluca Turcan a dat ca exemplu cazul unui pensionar cu pensia minimă socială: dacă pe legislația în vigoare acesta primește un ajutor de 100 de lei pe întregul sezon – pe Legea consumatorului vulnerabil va primi, pe tot anul, un sprijin din partea statului de peste 600 de lei.

Suma maximă a venitului pentru a primi acest ajutor, aflată încă în discuție, este de 1.450 de lei pentru o persoană singură și de 810 lei pentru membrul de familie.

Ministrul a mai explicat că se dorește ca ajutorul să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022, iar până atunci, Ministerul Energiei ar urma să intervină pentru compensarea creșterilor de preț în sezonul rece.

Va fi o iarnă dificilă și îmi pare foarte rău că românii nu au fost pregătiți din timp pentru această perioadă mai dificilă. Aceste creșteri de prețuri – și la alimente, și la facturi – puteau fi anticipate, de aceea noi am și pregătit acest proiect de lege. La energie am avut liberalizarea prețurilor, care trebuia făcută cu 2 ani în urmă,” a transmis ministrul, adăugând că Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) trebuia să dea dovadă și de o mai mare preocupare pentru consumatorul final.

Articolul precedentRata incidenței a scăzut sub 1 la Mediaș | Situația în județ
Articolul următorPărinții au dreptul să știe dacă profesorii sunt vaccinați?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.