Acasă Revista Presei

Părinții au dreptul să știe dacă profesorii sunt vaccinați?

254
profesorii sunt vaccinați

Ministrul educației a fost întrebat, într-o emisiune la Digi24, dacă părinții au dreptul să știe dacă profesorii sunt vaccinați.

Un părinte nu poate afla dacă un anumit profesor s-a vaccinat sau nu, cel mult părinții pot cere conducerii școlilor o situație statistică în legătură cu vaccinarea cadrelor didactice, dar nu o listă nominală, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a explicat că legislația referitoare la protecția datelor cu caracter personal împiedică dezvăluirea unor informații de acest gen.

Doar în măsura în care profesorul însuși alege să spună, să facă public acest lucru: sunt vaccinat sau nu sunt vaccinat. Pozițiile părinților – pe care le înțeleg, și eu ca părinte aș avea această curiozitate – sunt una, legea, uneori, este altfel”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Precizările vin în condițiile în care ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, întrebată dacă părinții ar avea dreptul să se împotrivească intrării la ore a acelor cadre didactice care nu sunt vaccinate, declara, săptămâna trecută, că părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați.

Întrebat dacă un profesor nevaccinat, netestat, netrecut prin boală mai poate preda fizic la clasă, Sorin Cîmpeanu a punctat: „Nu avem niciun fel de diferenţiere între profesorii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi, dar aș vrea să spun încă o dată: profesorii sunt categoria socio-profesională care a înţeles cel mai bine importanţa vaccinării.” (Citește mai mult pe Digi24)

Articolul precedentAjutor la gaze și energie în sezonul rece | Compensarea facturilor pentru populație
Articolul următorMedieșean depistat sub influența substanțelor psihoactive pe DJ 141A

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.