Acasă Revista Presei

Românii care ajung în Spania cu avionul nu mai trebuie să prezinte test PCR sau certificat de vaccinare COVID-19

509
zborurile spania se suspendă - test negativ pentru Covid-19 la intrarea în Spania vaccinare

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că de luni, 21 iunie, românii care ajung în Spania cu avionul nu mai trebuie să prezinte certificat de vaccinare completă împotriva COVID-19, test negativ PCR/Antigen sau certificat de recuperare post-infectare.

Conform autorităţilor spaniole, România nu se mai află în categoria statelor cu risc de infectare, astfel că au fost revizuite condiţiile de intrare în Regat, pentru persoanele care sosesc din România.

Totodată, MAE precizează că rămâne valabilă obligaţia ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau al paginii de internet www.spth.gob.es.

În situaţia în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie. Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat”, arată MAE. (g4media.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here