Acasă Sibiu

Cadrele medicale care nu se vaccinează, se vor testa periodic pe banii lor

677
cadrele medicale vaccinează

Cadrele medicale care nu se vaccinează, se vor testa periodic pe banii lor, a anunțat ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, la Sibiu.

Anunțul vine în contextul în care doar aproximativ jumătate din cadrele medicale, din județul Sibiu, s-au vaccinat.

Campania de vaccinare de la Sibiu este una dintre cele mai eficiente la nivel național,” a declarat Ioana Mihăilă, în urma unei vizite în județul Sibiu. Ministrul sănătății a participat la o campanie de vaccinare la Porumbacu de Jos, dar și la o discuție cu medicii de familie, scrie Turnul Sfatului.

Întrebată despre situația cadrelor medicale care refuză vaccinarea, ministrul a anunțat modificări pentru cei care lucrează în clinici și spitale.

Urmează să modificăm ordinul referitor la infecțiile asociate activității medicale, astfel încât să facem mai indezirabilă absența vaccinării pentru personalul medical. Când vrem să facem lucrul acesta avem în gând în primul rând pacientul. Și el are drepturi, are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical – fie că e de medic, asistentă medicală sau infirmieră – care nu îl supune unui risc. Adică are șanse extrem de reduse de a fi infectat. Și asta o obținem prin vaccinare,” a spus Mihăilă.

Ministrul a anunțat că nu intră în discuție obligativitatea vaccinării, costurile testării periodice însă vor tebui suportate din propriul buzunar de întreg personalul medical.

Dorința noastră este să informăm și să facilităm activitatea celor care sunt vaccinați. La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală, personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de persoana care se testează, nu de către management sau de către Ministerul Sănătății. Astfel încât pacientul să fie în siguranță și să aibă certitudinea că este tratat și diagnosticat de personal medical fie vaccinat, fie testat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here