Acasă Revista Presei

Ministrul Sănătății: E inacceptabil ca personalul medical să aibă reticență la vaccinare

541
personalul medical reticent la vaccin

Ioana Mihăilă, ministrul sănătății din România, susține că este inacceptabil ca personalul medical să aibă reticență la vaccinare.

Invitată la HotNews, Ioana Mihăilă a declarat că personalul medical nevaccinat va trebui să poarte tot timpul echipamentul complet de protecție. În ceea ce privește redeschiderea secțiilor noi din spitale, se va putea face dacă personalul sanitar este vaccinat în proporție de 70%.

Mi se pare inacceptabil să existe această reticență (la vaccinare – n.r.). Înclusiv în ordin, cred că și în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o țintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical.

Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secții în spital să se facă cu condiția ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporție de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecție și nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecție sau personalul vaccinat care va purta echipament de protecție, într-o formă mai sumară, evident mai confortabilă,” a declarat ministrul sănătății.

Întrebat dacă un asistent nevaccinat poate intra în sala de operație, ministrul sănătății a spus că ar fi de preferat să nu aibă interacțiune directă sau să fie limitată.

Cu echipament complet de protecție și doar dacă nu are un înlocuitor. (…) În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacțiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecție,” a spus Ioana Mihăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.