Acasă Nova TV

Spitalul Mediaș a cerut DSP Sibiu aprobarea pentru reorganizarea secției Covid-19 | Tot mai puține cazuri

930
Compartimentul COVID Mediaș - reorganizarea secției

Spitalul Mediaș a cerut DSP Sibiu aprobarea pentru reorganizarea secției Covid, având în vedere numărul tot mai mic de cazuri.

Conform Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu, pe lângă Spitalul Mediaș au mai cerut reorganzarea Spitalul din Cisnădie și Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu. Motivul este același în toate cazurile și anume pacienții în scădere.

Până la acest moment, un număr de 3 unități sanitare din județul Sibiu au solicitat reorganizarea secțiilor COVID-19 în contextul scăderii numărului de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre Spitalul Municipal Mediaș, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu și Spitalul Orășenesc Cisnădie,” a declarat Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Se pare că în zilele următoare Ministerul Sănătății va anunța noi reglementări în ceea ce privește avizările de reorganizare a secțiilor Covid-19.

O condiție pentru aprobarea, la nivel județean, reorganizării zonelor roșii și verzi este asigurarea posibilității de a reveni la structura de secții roșii, în termen de 24 de ore, în cazul în care situația o va impune,” a precizat Krisztina Gaal.

Spitalul Municipal Mediaș are 50 de paturi rezervate pe secție și 2 locuri de terapie intensivă. Conform unor surse oficiale, în acest moment secția COVID-19 este ocupată în proporție de 50%.

În cele 8 unități sanitare, cu secții COVID-19, s-a ajuns miercuri la un grad de ocupare al paturilor de sub 20%. În acest moment în județul Sibiu sunt peste 400 paturi nefolosite, a anunțat știridesibiu.ro.

Miercuri, 26 mai 2021, în  județul Sibiu rata de incidență COVID-19 cumulată era de 0,65/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.