Acasă Nova TV

S-a stins Romeo Stoia | Dumnezeu să îl odihnească în pace!

2842

S-a stins colecționarul medieșean Romeo Stoia.

Comunitatea medieșeană a mai suferit o pierdere. Colecționarul Romeo Stoia s-a stins din viață la vârsta de 72 ani. Inginer chimist de profesie, acesta este consemnat în Dicționarul Inventatorilor Români Contemporani cu 12 invenții și alte 22 invenții la care a fost coautor.

În municipiul Mediaș, Romeo Stoia a fost cunoscut prin prisma colecțiilor sale de cărţi poştale, medalii, monede, decorații, plachete şi insigne. Totodată, a fost pasionat de istorie și heraldică, fiind autorul volumelor „Aspecte din viaţa filatelică medieşeană”, „Evoluţia heraldicii româneşti oglindită prin filatelie” și „Crucea heraldică în filatelie”.

De-a lungul anilor, a participat la mai multe expoziții filatelice naționale dar și internaționale, unde a câștigat numeroase premii. În anul 2007, atunci când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, Romeo Stoia a fost prezent cu una din colecţiile sale la o expoziţie bilaterală România-Luxemburg, organizată la Biblioteca Județeană ASTRA. Printre colegii de expoziţie a fost şi Alteţa Sa Regală Henri, Mare Duce de Luxemburg.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Foto: Milu Oltean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here