Acasă Nova TV

Restricții impuse la Valea Lungă, Șaroș Pe Târnave, Alma și Motiș

7582
Restricții în localitățile Valea Lungă, Șaroș Pe Târnave, Alma și Motiș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat vineri seara noi măsuri de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2. Restricții în localitățile Valea Lungă, Șaroș Pe Târnave, Alma și Motiș.

Conform DSP Sibiu ratele de incidență la 1000 locuitori, în aceste localități, sunt: Valea Lungă – 4,17, Șaroș – 1,54, Alma – 2,46 și Motiș – 1,52. Este vorba despre cazuri înregistrate în ultimele 2 săptămâni.

În ședința CJSU Sibiu din data de 30 octombrie a.c. s-a analizat situația epidemiologică la nivelul județului Sibiu și s-a adoptat Hotărârea nr. 71/2020.

Astfel, începând cu data de 31.10.2020, ora 00:00 până la data de 13.11.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, din satul Valea Lungă, comuna Dârlos, prezente în toate spaţiile publice deschise.

Administratorii/proprietarii spaţiilor publice deschise vor afişa la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă la Valea Lungă.

Acolo unde sunt, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

CJSU Sibiu a introdus, de Sâmbătă 31 Octombrie, o serie de restricții ce vizează localitățile Șaroș Pe Târnave, Alma și Motiș.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 23,00.

Acolo unde sunt, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06,00 – 23,00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Dârlos, Valea Viilor, Dumbrăveni și Alma vor informa populaţia localităţilor prin orice mijloace despre măsurile dispuse (afişarea în locuri vizibile a hotărârii, postare pe site, etc.). Foto: Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here