Acasă Revista Presei

Măsuri de relaxare pentru izolare, trafic aerian, tratament balnear | Despre starea de alertă săptămâna viitoare

484
Măsuri de relaxare 15 iunie

Premierul Ludovic Orban a informat, joi seara la Guvern, care sunt măsurile de relaxare ce se vor aplica începând din 15 iunie.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în ședința guvernului de joi seara, că decizia de prelungire a stării de alertă se va lua doar săptămâna viitoare.

Necesitatea prelungirii stării de alertă este indispensabilă pentru a menține în vigoare toate reglementările Hotărârii de Guvern, pentru a garanta protecția sănătății și a vieții cetățenilor.

Decizia de prelungire nu are conținut politic și sunt mirat că se politizează.

Este o decizie susținută de toți specialiștii alături de care am muncit în această perioadă și care consideră ca e singura soluție reală pentru a menține sub control răspândirea acestui virus.”

Ludovic ORBAN, Premierul României

Măsuri de relaxare ce intră în vigoare din 15 iunie

Izolarea la domiciliu pentru persoane care vin din alte țări: INSP va aplica metodologia privind nivelul riscului de răspândire a epidemiei, iar persoanele care vin din țări cu coeficient sub 5, precum sunt Austria, Grecia, Bulgaria și altele din UE, vor fi exceptate de la izolarea de 14 zile.

Regula va fi aplicată și pentru traficul aerian; se va face o evaluare a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a INSP.

Românii care pleacă în vacanță, la întoarcere nu vor mai fi obligați să stea în izolare, cu condiția să se ducă în țări cu coficientul riscului de epidemie sub 5, iar numărul de zile petrecute în țările respective să fie de maxim 14.

Se propune reluarea activităților în spatii comerciale cu magazine (mall-uri)

Ramân închise cinematografele din mall-uri, restaurantele, salile de jocuri, locurile de joacă.

Se va relua activitatea de tratament balnear, prin ordin stabilit de Ministerul Sănătății.

În condiții stricte se vor redeschide grădinițe, activitățile de tip after school.

Se va permite reluarea activităților pentru jocuri noroc, loteria, case de pariuri – care prezintă risc epidemiologic relativ scăzut

Se va permite creșterea numărului de persoane de la 3 la 6, în grupuri pentru activităti în spații deschise, pentru sport și activități recreative.

Se reia activitatea în piscine exterioare (nu și cele interioare).

Sursa: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here