Acasă Sport

Discriminare sau alte interese? Promovarea și banii juniorilor la Gaz Metan în mandatul Ioan Mărginean

4623
promovarea juniorilor la gaz metan

Nova Tv a stat de vorbă zilele trecute cu fostul secund al Gazului, Flavius Boroncoi, iar astăzi ne oprim la partea a doua a discuției noastre, una în care ne-a atras atenția o situație în promovarea juniorilor la Gaz Metan.

La ultima conferință de presă, desfășurată joi la stadion, Ioan Mărginean și-a lăudat munca și realizările obținute pentru bunul mers al ‘’academiei’’, ceea ce ne-a făcut să publicăm astăzi declarațiile lui Flavius privind un aspect din interiorul centrului de juniori.

Dealtel, după publicarea primei părți (aici), au apărut comentarii pe Facebook, probabil a unor părinți, în care se critica ceea ce s-a întâmplat acolo: ”Limoniu a distrus tot ce a însemnat juniorii clubului, cei care au adus Mediașului titlul de vicecampioni Under 19,’’ scria I.G. pe pagina de Facebook a Nova Tv Mediaș.

NovaTv: Ai fost promovat la prima echipă de la centrul de juniori unde ai antrenat majoritatea tinerilor medieșeni care au jucat fotbal la Gaz Metan și chiar ai realizat performanțe cu ei. De ce juniorii noștri nu prea joacă, nu se remarcă la clubul din orașul lor?

Pentru a înțelege sistemul promovat de domnul Mărginean o să vă dau un singur exemplu, un caz concret: medieșeanul Paul Costea.

Pe Paul l-am antrenat la juniori, cunosc foarte bine capacitatea lui de efort, talentul, i-am recunoscut întotdeauna meritele.

Din păcate, pentru el nu cred că va exista loc la Gaz Metan, în ciuda faptului că are contract cu clubul. Aș vrea să adaug aici că salariul lui este unul foarte mic și spun asta comparativ cu un alt junior care, întâmplător sau nu, este originar din Alba Iulia … (nu am nicio problemă cu el)

Vorbesc aici despre al treilea portar al Gazului, care câștigă, surprinzător, de cel puțin cinci ori mai mult decât Paul din Mediaș. Dealtfel atenție! Câștiga incredibil, mai mult decât Darius Olaru, juniorul nostru medieșean pe care l-au apreciat alte cluburi, mai mult decât Gaz Metan.

Revenind la exemplul Paul Costea, nu am reușit să găsesc nicio explicație de ce acest copil talentat nu este apreciat și, recunosc, în sinea mea m-am gândit la ceea ce se întâmplă în aceste zile în America ….

Să fi ajuns ca în clubul din orașul nostru soarta un om, junior în acest caz, să se decidă pe criterii rasiste? Să nu aibă Paul ochii destul de albaștri? Poate vom afla odată de la domnul Mărginean.’’  (că tot v-ați lăudat că sunteți deschis la orice fel de discuție, cu oricine ar vrea să lămurească o problemă, la televizor- n.r.)

”Sper că medieșenii, fanii lui Gaz Metan, au înțeles starea lucrurilor pentru că, probabil, acest interviu va fi unul și singurul pe această temă.

Le urez succes jucătorilor, clubului Gaz Metan! Indiferent de acest conflict, de ceea ce s-a întâmplat, sunt o parte din mine. Succes și multă baftă încontinuare!’’

PS: Pentru că președintele clubului a făcute referire, în ultima conferință de presă, și la munca depusă de Flavius Boroncoi, fostul secund al Gazului ne-a trimis vineri un mesaj:

‘’Țin să mulțumesc domnului Mărginean pentru că ieri, în conferința de presă de prezentare a noului staf a mulțumit vechii echipe tehnice și implicit mi-a mulțumit pentru implicarea în antrenamentul echipei din ultima vreme.

Sincer aș fi preferat să-mi mulțumească săptămâba trecută, când am fost alături de echipă. Așteptam din partea dumnealui un minim respect, o apreciere sau o propunere pentru viitorul meu în cadrul clubului, oricare ar fi fost propunerea.’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.