Acasă Revista Presei

Din 15 mai restricțiile de deplasare vor dispărea | Hotelurile pot deschide dar cu restaurantele …

1302
măsuri 15 mai restricțiile de deplasare vor dispărea

Din 15 mai, restricțiile de deplasare impuse prin ordonanță militară vor dispărea, a precizat premierul României, Ludovic Orban, într-o intervenție la B1Tv.

Se vor elimina restricţiile privitoare la libera circulaţie. Nu vor mai fi în vigoare ordonanţele militare care au instituit aceste restricţii şi, practic, cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă şi cu alte scopuri decât cele pentru care li s-a permis ieşirea din casă în ordonanţele militare,” a spus premierul României.

Tot din 15 Mai va intra în vigoare un set de reguli pentru protecție/prevenire împotriva noului coronavirus.

Vor rămâne în vigoare ”măsurile de distanţare fizică, să nu se stea în grupuri mai mari de trei persoane, să se poarte masca în mijloacele de transport în comun și în spații închise. Va fi o campanie de informare publică în privința acestor reguli”, a spus Orban, citat de G4Media.

Sectorul HoReCa va fi deschis treptat. Hotelurile vor fi deschise imediat ce vor fi anulate măsurile de izolare, DAR „la restaurante suntem într-o analiză foarte serioasă, pentru că trebuie să vedem care sunt riscurile din punct de vedere epidemiologic. Nu pot să dau în acest moment un orizont de timp pentru când vom deschide restaurantele, trebuie să vedem cât de mari sunt riscurile pentru transmiterea virusului”, a spus premierul.

Hotelurile vor deschide cu obligația respectării unor reguli care să reducă posibitatea de infectare/răspândire a virusului. Măsura va fi valabilă și pentru pensiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here