Acasă Revista Presei

Ordonanța Militară 8 | Măsuri speciale pentru aziluri de bătrâni și alte centre

464
Măsuri speciale pentru aziluri de bătrâni

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunţat, joi seara, că prin Ordonanța Militară 8 se interzice, pe perioada stării de urgenţă, încetarea sau suspendarea activităţii serviciilor sociale de tipul centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice (aziluri de bătrâni).

Totodată se interzice încetarea sau suspendarea centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile.

Personalul de la aceste centre va fi organizat în ture și va sta în izolare la locul de muncă timp de 14 zile, urmat de izolarea la domiciliu pentru alte 14 zile.

În caz de demisie, preavizul este de 45 de zile.

Vizitele la aceste centre pe perioada stării de urgență sunt interzise. Toate persoanele de la aceste centre vor fi testate pentru Covid-19, în cazul suspiciunii unor infecții.

Aparţinătorii, susţinătorii sau reprezentanţii legali ai persoanelor aflate în aceste centre, pe baza unei cereri, pot solicita transferul beneficiarilor din centru la domiciliu, dacă îşi asumă, pe propria răspundere, că au condiţii corespunzătoare ocrotirii temporare a acestora, se mai prevede în ordonanță.

Sursa Digi24

Articolul precedentOrdonanța Militară 8 | Relaxare a circulației pentru apicultură, achiziția și reparația de autovehicule
Articolul următorAnchetă epidemiologică | Bărbatul decedat marți a intrat în contact cu 101 persoane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.