Acasă Sibiu

Anchetă epidemiologică | Bărbatul decedat marți a intrat în contact cu 101 persoane

5114
Raportul cazurilor pentru 7 Aprilie 2020

În urma decesului înregistrat marți al unui bărbat de 61 ani, infectat cu COVID-19, Prefectura Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică.

Raportul anchetei arată că bărbatul a intrat în contact cu 101 persoane. O parte dintre acestea au fost deja testate, iar rezultatele sunt negative.

,,Prefectul Județului Sibiu a dispus către Direcția de Sănătate Publică, efectuarea de verificări și efectuarea anchetei epidemiologice. În urma raportului anchetei epidemiologice, au fost identificate un număr total de 101 de persoane cu care aceasta a intrat în contact.

Dintre acestea 5 contacți sunt din familie, 78 contacți din comunitate, 16 contacți din sistemul de sănătate și 2 pacienți. În ceea ce privește măsurile dispuse și realizate, față de bolnav s-au luat măsuri de internare, testare, instituire a tratamentului specific și susținere a funcțiilor vitale; față de suspecți (cei doi pacienți care au fost contacți cu bolnavul) au fost internați pe secția Boli Infecțioase din cadrul SCJU Sibiu, au fost testați și confirmați negativ, în prezent fiind externați.

Față de contacții din comunitate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu cu monitorizarea zilnică a stării de sănătate. Față de contacții din sistemul de sănătate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu, 9 contacți apropiați au fost testați iar până la această dată au fost primite rezultatele pentru toate cele 9 persoane, rezultate care au fost negative.

În cazul în care contacții prezintă simptome se anunță fie medicul de familie fie la 112. S-au luat măsuri de efectuare a curățeniei și dezinfecției terminale conform instrucțiunilor de lucru interne, în toate spațiile unde a staționat pacientul.

Pe această cale reamintim cetățenilor județului Sibiu să evite deplasările care nu sunt de strictă necesitate și să respecte toate măsurile impuse de Ordonanțele Militare în vigoare” se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here