Acasă Revista Presei

Pacienți sub acoperire în spitale | Ministerul caută angajații care iau șpagă

1196
Ministerul Sănătății Pacienți sub acoperire în spitale

Ministerul Sănătății pregătește o strategie dură pentru combaterea șpăgii din spitale. Astfel vor fi internați pacienți sub acoperire care să observe activitatea personalului și identificarea celor care continuă să ia bani de la pacienți.

Conform hotnews.ro Ministerul Sănătății a elaborat și va pune în aplicare o strategie anti-corupție care include și pacienți sub acoperire. Un proiect-pilot este aplicat la Spitalul Fundeni din București. Angajații acestui spital au semnat, în această primăvară, la solicitarea conducerii unității sanitare, „declarații anti-mită”, în care își iau angajamentul să nu ceară sau primească bani de la pacienți.

De asemenea, pe pereții spitalului au fost lipite afișe prin care pacienții sunt informați că angajații acestui spital nu primesc „plic”.

Eu cred că sunt și medici cinstiți, dar știm cu toții că lucrurile pe această parte sunt încă nerezolvate. Sunt spitale în această țară unde medicii spun: ‘Nu este nevoie, mulțumim.’ Eu cred că nu merită acești oameni, pentru câțiva care fac asta, să fie murdăriți, a explicat ministrul Sănătății pentru hotnews.ro.

Citește și Ministerul Sănătății va propune modificarea regulamentului de organizare și funcționare pentru toate spitalele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.