Acasă Revista Presei

Indicatori de performanță pentru angajații din spitale

716
caritate - Indicatori de performanță pentru angajații din spitale

Ministerul Sănătății va propune modificarea regulamentului de organizare și funcționare pentru toate spitalele, cu obligativitatea de aplicare, ce ar urma să includă indicatori de performanţă în funcție de care să se facă plata personalului.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a declarat că „Scopul legii salarizării în ceea ce priveşte zona de sănătate este de a se asigura că şi spitalele mici vor fi populate. Nu terminăm facultatea de Medicină să ne angajăm doar în spitale clinice sau în spitale judeţene de urgenţă şi atunci trebuie să îi stimulăm într-un fel pe cei care doresc să meargă în acele zone.

Regulamentul de implementare a gărzilor în spitale va trebui să suporte modificări, iar în situaţiile în care se prezintă puţini pacienţi, se poate organiza un serviciu de gardă la domiciliu, ”care este mai puţin costisitor,” a afirmat Pintea. 

Conform ministrului, de la la 1 iulie ar trebui acordată finanţarea în funcţie de indicele de utilizare realizat de fiecare spital:

Din punctul meu de vedere, de la 1 iulie va trebui să acordăm partea de finanţare pe indicele de utilizare realizat de fiecare spital, astfel încât să fiţi nevoiţi să faceţi ceea ce spun de aproape un an de zile: să vă flexibilizaţi structura„, le-a transmis ministrul Sănătății managerilor de spital, la Forumul Național al Spitalelor.

Citește mai mult pe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.