Acasă Revista Presei

Se pregătesc noile carduri de identitate cu cip

711
noile carduri de identitate cu cip

Acțiunea de înlocuire a actualelor cărți de identitate cu noile carduri de identitate inteligente, cu CIP, va fi demarată din 3 august 2021.

România trebuie să se alinieze la modelul standard european cu noile carduri de identitate, începând cu august 20121. Timp de 10 ani, până în 2031, vor fi schimbate toate documentele, pe măsură ce expiră, anunță .

Noile cărţi de identitate vor avea dimensiunea permisului de conducere (ID-1), vor avea inscripţionate atât drapelul României, cât şi al Uniunii Europene şi vor conţine un cip contactless care va stoca fotografia şi două amprente ale titularului.

Cărţile de identitate vor indica codul de ţară al statului membru emitent, în interiorul unui steag al UE. Noul card de identitate va respecta standardele minime în domeniu stabilite de OACI (Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale). Acestea includ garanţii solide privind protecţia datelor, pentru a asigura faptul că informaţiile colectate nu ajung la persoanele nepotrivite.

Perioada de tranziţie pentru preschimbarea tuturor actelor de identitate va fi de 10 ani. Potrivit legii actuale, persoanelor de peste 55 de ani li se eliberează documente de identitate pe viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.