Acasă Revista Presei

Rambursarea Taxei Auto | Guvernul o lungește cu încă 6 luni

705
Impozit pe venit rambursarea taxei auto

Cel mai nou proiect de act normativ, pus în dezbatere în această lună, prevede prelungirea perioadei de rambursare a taxei auto cu încă 6 luni.

Este vorba despre sumele reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule. Totodată se referă la taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, conform documentului de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Executivul a venit cu propunerea de prelungire a perioadei de restituire a banilor până la 30 iunie 2019, deoarece se aproprie sfârşitul perioadei de restituire şi sunt încă români care nu şi-au primit banii înapoi.

Noile perioade de restituire, propuse de guvern, ar fi:

a) pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie 2018 – 30 iunie 2019;

b) pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 30 iunie 2019.

(2) Sumele rămase de restituit, reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, pentru care au fost emise decizii de soluţionare a cererii de restituire potrivit art. 5 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 cu modificările şi completările ulterioare, se restituie, din oficiu, de organele emitente ale acestora, până la data de 30 iunie 2019.

(3) Sumele rămase de restituit, reprezentând timbru de mediu pentru care au fost emise decizii de soluţionare a cererii de restituire potrivit art. 5 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017, se restituie, din oficiu, de organele emitente ale acestora, până la data de 30 iunie 2019.”

Pentru a intra în vigoare, proiectul de OUG trebuie adoptat de Guvern şi publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: Mediafax

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here