Acasă Revista Presei

Noua Taxă Auto împreună cu impozitul anual sau la efectuarea ITP

811
taxa de poluare 2018 - noua taxă auto
Noua taxă auto de poluare va fi stabilită în funcţie de unele elemente variabile de la maşină la maşină. Concret, aceasta se va calcula după o formulă care va conţine trei variabile, scrie adevarul.ro.

Variabilele sunt capacitatea cilindrică, norma de poluare şi emisiile efective de CO2 ale maşinii. Acestea sunt luate în calcul pentru taxele asemănătoare şi de unele ţări occidentale. Din formula de calcul, la noua taxă auto, va face parte şi venitul mediu la nivel naţional, arată profit.ro.

Grupul de lucru format pe lângă Ministerul Mediului are acum de ales din două variante de achitare efectivă a taxei.

Prima variantă, şi cea mai probabilă, este cea în care se va adăuga componenta de mediu în impozitul anual datorat pentru mijloace de transport. O altă variantă luată în calcul prevede aceeaşi formulă de calcul, dar achitarea la efectuarea inspecţiei tehnice periodice.

Nevoia de a reintroduce un sistem de taxare a poluării este justificată de autorități prin creșterea numărului de autovehicule vechi poluante, înmatriculate în România, comparativ cu anii precedenți, în contextul eliminării timbrulul de mediu.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Articolul precedentGaz Metan părăsește Cupa României după 0-1 cu CFR Cluj
Articolul următorO casă în construcție a luat foc la Târnava | Galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.