Acasă Nova TV

Bilanţul inundaţiilor din judeţ | 208 persoane evacuate la Boian

2790

Ca urmare a manifestării Codului portocaliu de inundații de la nivelul județului, ISU Sibiu și celelalte instituţii implicate au intervenit în sprijinul cetățenilor afectați de inundații, în mai multe localități din județ.

Până luni seara în jurul orei 0 s-a intervenit la un subsol inundat în localitatea Cisnadie, 3 subsoluri inundate în Șura Mică, curte și subsol inundat în Orlat, subsol inundat în Sacel, 2 curți și 2 case inundate în Copsa Mică, curte inundata în Tarnava, 3 subsoluri inundate în localitatea Târnavioara şi doua persoane și un autoturism salvate din apa.

Cea mai dificila situație este înregistrata în localitatea Boian, acolo unde au fost evacuate 50 de gospodării, cu un număr de 158 de persoane adulte și 50 de copii. ISU Sibiu intervine pentru protejarea populației și îndepărtarea efectelor produse de inundații. 

La ora 00.30, la fata locului, a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situaţii de Urgenţă, care ia masuri pentru sprijinirea populației afectate.

În urma monitorizării situației, au fost inundate 250 ha teren arabil, 33 ha pășuni și fânețe, 180 de fântâni inundate, de pe raza localității Boian. Au fost avariate 79 de case și 79 de anexe gospodărești.

ISU Sibiu a solicitat în sprijin forte și mijloace din cadrul inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judetelor Alba, Brașov, Mureș și Hunedoara.

Pompierii vor rămâne mobilizati atât cât va fi nevoie și vor interveni în sprijinul cetățenilor pana când situația va reveni la normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.