Acasă Nova TV

Guvernul a găsit soluția pentru Centura Mediașului | S-o facă Primăria cu bani de la UE

1479
centura mediașului

Ministerul Transporturilor a anunțat că pentru Centura Mediașului ar fi mai bine ca administrația locală să facă un proiect prin Programul Operațional Regional.

Informarea a apărut ca urmare a unei solicitări a deputatului liberal Raluca Turcan, scrie Turnul Sfatului. Răspunsul de la Ministerul Transporturilor diferă, din acest punct de vedere, cu cel primit de senatorul PSD Viorel Arcaș. În rest, ambelor parlamentari li s-a comunicat că investiția nu apare în Master Planul General de Transport al României și în consecință, deși sunt bani dedicați proiectului în bugetul de stat, acesta nu poate fi realizat.

Considerăm că acest obiectiv este de o deosebită importanță pentru fluidizarea traficului la nivel local, impunându-se soluționarea finanțării acestuia în perioada imediat următoare, motiv pentru care sugerăm autorităților publice locale să analizeze posibilitatea realizării obiectivului de investiții în cadrul Programului Operațional Regional sau a altui program de dezvoltare locală, CNAIR putând pune la dispoziție documentațiile tehnico – economice realizate”, susține secretarul de stat Ion Iordăchescu.

Ministerul Finanțelor a anunțat că există în Legea bugetului de stat pe anul 2018 bani alocați pentru obiectivul de investiții ”Varianta ocolitoare a orașului Mediaș, pe DN14”.

E vorba de 50 de milioane de lei, doar că aceștia pot fi utilizați numai dacă o cere Ministerul Transporturilor. De aici s-a comunicat sec că ”proiectul privind Varianta Ocolitoare Mediaș, nefiind inclus în Master Planul General de Transport al României, nu pot fi întreprinse demersuri privind finanțarea acestuia în perioada următoare.

Sursa: Turnul Sfatului

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here