Acasă STIL DE VIATA

Topul celor mai eficiente zece administraţii locale din România

587

Luni, 22 ianuarie, UrbanizeHub a lansat “Topul celor mai performante oraşe şi administraţii locale din România”

La analiza celor mai eficiente zece administraţii locale, au lucrat mai mulţi experţi ai organizaţiei, care au evaluat performanţele edililor ţinând cont de mai mulţi indicatori. Printre aceștia, valoarea absolută a cheltuielilor de capital şi valoarea absolută a absorbţiei de fonduri europene, pe perioada 2007- 2016; cheltuielile de capital pe cap de locuitor şi absorbţia de fonduri europene pe cap de locuitor în perioada 2007-2016. Totodată s-a urmărit modul în care localitatea s-a transformat fizic în ultimii ani.

UrbanizeHub este un un agregator de idei, opinii, proiecte şi ştiri despre oraşe inteligente şi dezvoltarea urbană sustenabilă, înfiinţat de către mai mulţi experţi din întreaga lume. În România, Urbanize Hub este coordonat de către bănăţeanul Graţian Mihăilescu.

Primele două criterii sunt obiective, iar cel de-al treilea e subiectiv şi ţine de evaluarea experţilor UrbanizeHub care au fost în majoritatea oraşelor din România şi au observat modul în care s-au transformat unele oraşe„, a spus Graţian Mihăilescu, citat de adevarul.ro.

Sibiul s-a clasat pe locul șapte în Topul celor mai eficiente administraţii locale din România.

Cheltuielile de capital pentru 2007-2016 au fost de 152,1 milioane euro, cu 1.033 euro pe cap de locuitor, iar absorbţia de fonduri europene în aceeaşi perioadă a fost de €15,6 milioane şi €106 pe cap de locuitor, destul de puţin pentru o administraţie şi un oraş de mărimea Sibiului. Sunt multe oraşe care nu au intrat în top, cu performanţă mai bună la nivelul absorbţiei.

Sibiul este oraşul din România care seamănă cel mai mult cu un oraş din vest. Centrul vechi al oraşului e poezie pură şi o încântare pentru suflet, iar clădirea primăriei este cea mai bine întreţinută clădire administrativă din România.

Din păcate, Sibiul s-a mişcat mai greu pe absorbţia de fonduri europene şi pe partea de planificare metropolitană (chiar dacă are dinamici metropolitane foarte puternice), dar poate recupera în anii următori.

VEZI TOP 10 AICI

Articolul precedentRechizitoriul în dosarul Romgaz NELEGAL
Articolul următorWizz Air renunţă la cursele Sibiu – Milano

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.