Acasă Nova TV

Biroul de examinare auto mai are de aşteptat | Primăria Mediaş nici nu s-a apucat de amenajarea lui

729

Biroul de examinare teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere trebuia să funcţioneze deja de două zile la Mediaş, asta dacă ţinem cont de de declaraţiile fostului Prefect de Sibiu, Ovidiu Sitterli.

În realitate, abia peste 2-3 săptămâni va începe amenajarea centrului, în condiţiile în care Primăria Mediaş lucrează în prezent la obţinerea avizelor impuse de certificatul de urbanism. Cât despre deschiderea efectivă a biroului, probabil că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de luna iunie.

În luna ianuarie, aleşii au aprobat ca centrul pentru regim permise de conducere şi înmatriculare vehicule să fie amenajat într-un imobil de la fosta unitate militară de aviaţie.

În luna februarie nu s-a  mai întâmplat nimic, iar în luna martie, Prefectul de Sibiu de atunci, Ovidiu Sitterli a venit la Mediaş, a vizitat spaţiul şi a explicat că acesta se va deschide oficial în data de 4 aprilie, adică acum două zile.

În realitate, în respectiva locaţie nu s-a mişcat un deget şi asta pentru că Primăria Mediaş nu are încă toate avizele prevăzute de certificatul de urbanism. Primarul Teodor Neamţu dă vina pe timpul necesar pentru obţinerea tututor actelor şi avizelor şi spune că în 2-3 săptămâni vor începe lucrările efective de amenajare a centrului.

După ce Primăria Mediaş va preda sediul Prefecturii Sibiu, va mai dura amenjarea acestuia şi dotarea cu aparatura necesară. Altfel spus, biroul de examinare teoretică de la Mediaş nu va funcţiona mai devreme de luna iunie.

Prefectura Sibiu a remis în urmă cu puţine momente un comunicat de presă în care se arată că potrivit reprezentanţilor Primăriei Mediaş, data estimativă a predării imobilului  către Instituția Prefectului Sibiu este 15 iunie, iar termenul de 4 aprilie avansat pentru deschiderea acestuia, nu a fost unul realist.

“Locuitorilor din zona de nord a judeţului le-a fost creat, din păcate, un orizont de aşteptare nerealist cu privire la înfiinţarea acestui centru de examinare auto. Termenul de 4 aprilie, avansat pentru deschiderea centrului, nu avea cum să fie respectat, întrucât la momentul de faţă procedurile de achiziţie publică pentru executarea lucrărilor abia au fost demarate. Numai după încheierea lucrărilor de amenajare a spaţiului, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti, din cadrul M.A.I va începe instalarea şi testarea echipamentelor necesare funcţionării Centrului de examinare teoretică a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere”, a declarat Vasile Cristian Roman, prefectul judeţului Sibiu. 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Mediaş, data estimativă a predării imobilului  către Instituția Prefectului  Sibiu este 15 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here