Acasă Nova TV

PERCHEZIȚII la această oră în Mediaș, Dumbrăveni și Brateiu

7499

Conform unor surse neoficiale, la această oră sunt în desfășurare ample acțiuni ale poliției în colaborare cu unități specializate.

Se pare că este vorba despre 22 percheziții în Mediaș, Dumbrăveni și Brateiu, care vizează infracțiuni de delapidare și complicitate la delapidare în formă continuată, ca urmare a însușirii și traficării de motorină.

Acțiunea este condusă și coordonată de Parchetul de pe lângă judecătoria Mediaș, secția 2 Poliția Rurală Brateiu, S.A.S. și Poliția orașului Dumbrăveni.

ACTUALIZARE 1:

Conform unor informaţii neoficiale, oamenii legii au descins la Sucursala de Intervenţii, Reparaţii Capitale şi Operaţii Speciale la Sonde a Romgaz. Mai mulţi angajaţi de aici sunt suspecţi de însuşirea şi traficarea motorinei gestionate.

ACTUALIZARE 2:

Societatea Romgaz a remis un comunicat de presă privind percheziţiile din această dimineaţă.

,,Ancheta privind posibile fapte de delapidare și complicitate la delapidare de motorină se află in desfășurare, iar conducerea Sucursalei de Intervenții și Operații Speciale la Sondă (SIRCOSS ) pune la dispoziția instituțiilor abilitate toate documentele solicitate in vederea derulării investigațiilor. Așteptăm concluziile anchetei în ceea ce privește angajații sucursalei, urmând să luăm măsuri ferme în situația in care se va dovedi vinovăția acestora” se arată în comunicatul de presă al Romgaz.

ACTUALIZARE 3:
Comunicat IPJ

,,Poliţiştii din Mediaş şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş au efectuat 22 de percheziţii la angajaţii unei societăţi, bănuiţi că şi-ar fi însuşit şi ar fi comercializat importante cantităţi de motorină, pe care le aveau în gestiune. / 17 persoane au fost conduse la audieri.

La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Mediaş şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş au efectuat 22 de percheziţii în municipiul Mediaş, în oraşul Dumbrăveni şi în comuna Brateiu, la persoane bănuite că au traficat combustibil din gestiune.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brateiu, de la Poliţia Oraşului Dumbrăveni şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi aproximativ 500 de litri de motorină.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada iunie – noiembrie a.c., cei în cauză, angajaţi ai unei societăţi, şi-ar fi însuşit şi ar fi comercializat cantităţi de combustibil pe care le aveau în gestiune.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională urmează a fi stabilit în urma administrării probatoriului.

17 persoane au fost conduse la audieri şi dispunerea măsurilor legale.

ACTUALIZARE 4:

În urma audierilor, un număr de 7 persoane au fost reţinute pentru 24 ore. În cursul zilei de marţi, acestea vor fi prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru delapidare şi complicitate la delapidare.

Foto Arhivă

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here