Acasă Nova TV

32 metri cubi de lemne tăiate ilegal, confiscate de poliţişti | VEZI amănunte

627

32 metri cubi de lemne tăiate legale, au fost confiscate de oamenii legii.
În cadrul activităţilor specifice desfăşurate joi, 22 octombrie, de poliţiştii Compartimentului Combaterea Delictelor Silvice în zona de nord a judeţului, respectiv pe raza localităţilor Dumbrăveni, Hoghilag şi Laslea, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010 în valoare de 11.000 lei, fiind confiscată cantitatea de 32,3 mc material lemnos, precum şi o drujbă.

Astfel un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost depistat în trafic transportând cantitatea de 30 mc lemn de foc, însă potrivit avizelor de însoţire figura încărcat cu cantitatea de 25 mc material lemnos. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, materialul lemnos fiind confiscat şi predat Ocolului Silvic Dumbrăveni în vederea valorificării.

Un alt bărbat a fost depistat la scurt timp după ce a tăiat fără drept 1,3 mc lemn de foc de esenţă carpen din pădurea Hoghilag. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 lei, fiindu-i totodată, confiscată şi drujba folosită pentru săvârşirea contravenţiei.

Un alt bărbat a fost depistat pe DN 14 transportând cu atelajul hipo 1 mc lemn de foc de esenţă stejar fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, materialul lemnos fiind confiscat şi predat Ocolului Silvic Dumbrăveni în vederea valorificării.
Acţiunile au fost desfăşurate în colaborare cu reprezentanţii Ocolului Silvic Dumbrăveni.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here