Acasă Nova TV

FĂRĂ PRECEDENT Un avocat a convins instanţa că etilotestul nu constituie probă judiciară

77

etilotestul  Lupta cu autorităţile este, de multe ori, o cauză pierdută. Nu şi când ai un avocat bun, aşa cum a fost cazul unui şofer din Alba Iulia, care a solicitat în instanţă anularea unui proces verbal de contravenţie, scrie avocatura.com.

După analizarea cauzei, completul de judecată de la Tribunalul Alba, a constatat că mijlocul tehnic denumit „Aparat alcooltest marca DRAGER”, folosit de Poliţia Română pentru constatarea contravenţiei, nu este omologat şi verificat metrologic, astfel că rezultatele testării cu aceste aparate nu constituie probe judiciare care să poată fi luate în considerare de instanţele judecătoreşti.

Astfel, petentul a fost exonerat de plata amenzii contravenţionale de 675 de lei care îi fusese aplicată, fiindu-i de asemenea înlăturată sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. În consecinţă, s-a dispus restituirea către petent a permisului de conducere.

Deliberând asupra apelului înaintat de intimatul IPJ Alba, Tribunalul l-a reţinut ca nefondat, constatând că susţinerea intimatului, conform căreia aparatul etilotest cu care a fost testat petentul nu se supune verificării metrologice periodice de către Biroul Român de Metrologie Legală, fiind un mijloc tehnic certificat omologat şi verificat metrologic, este neîntemeiată.

Avocatul Mihai Baco: Orice contestare a unui proces verbal cu etilotest are şanse de câştig de 100%

Citeşte articolul complet pe Capital AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.