Acasă Nova TV

SEMNAL Familie de pensionari înşelată cu 10 000 Lei | CITEŞTE recomandările poliţiei

37

inselati metoda accidentul  O familie din municipiul Sibiu a fost înşelată astăzi de persoane necunoscute cu suma de 10 000 de lei.

Aceştia au folosit metoda devenită deja clasică, a accidentului, creându-le o stare de panică şi obţinând astfel, cei 10 000 de lei. După conversaţia telefonică în care unei femei, unei mame, i-a fost prezentată „tragedia” prin care trece fiul ei, aceasta a înmânat unei persoane care s-a prezentat la uşa sa, suma de 10 000 de lei pentru a-şi salva copilul.

Evident, povestea era una inventată!

Pentru a evita o astfel de înşelăciune este IMPORTANT să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.

Nu daţi curs solicitărilor venite din partea diferitelor persoane care vă solicită bani, descriind  evenimente rutiere tragice în care  sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră. Nu vă lăsaţi impresionaţi de poveşti tragice cu accidente grave sau de apelurile aparent venite din partea unei rude implicate într-un accident, produs de regulă în străinătate,urmate de convorbiri cu un presupus avocat care solicită o sumă de bani pentru a ajuta ruda respectivă sau pentru a obţine diverse facilităţi.

În  cazul în care sunteţi sunaţi de astfel de persoane şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi, în acelaşi timp, apelaţi 112, cerând ajutorul Poliţiei în prinderea acestor infractori.

Poliţia Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.