Acasă Nova TV

S-a reluat în judeţul Sibiu, vaccinarea copiilor împotriva tuberculozei. Vezi amănunte

50

5Ministerul Sănătăţii a demarat de luni, campania de recuperare a restanţierilor la vaccinarea antituberculoză (BCG), pentru copii nevaccinaţi, născuţi în perioada iunie – august 2014. În judeţul Sibiu, recuperarea se va desfăşura de preferinţă în maternităţile unde s-au născut copiii.

Vaccinul BCG, produs în Canada, a fost achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii şi este gratuit. În judeţul Sibiu, recuperarea se va desfăşura de preferinţă în maternităţile unde s-au născut copiii. Vaccinul BCG necesită o tehnică specială pentru pregătire şi administrare; din acest motiv vaccinarea va fi efectuată doar de personal instruit, cu experienţă în vaccinarea BCG, din maternităţi.

„Pentru a se evita aglomeraţiile şi pentru utilizarea eficientă a vaccinului repartizat, vaccinarea se va face conform programării comunicate de către medicul de familie. Părinţii sunt rugaţi aşadar, să se adreseze medicului de familie al copilului, pentru consultaţie, programare şi adeverinţa medicală, ce atestă că sugarul este apt pentru vaccinare.

În situaţia în care părinţii doresc să facă vaccinarea la o altă maternitate, mai apropiată de domiciliu, vor solicita medicului de familie o programare specială. La prezentarea în centrul de vaccinare indicat, părinţii vor aduce cu ei Carnetul de vaccinare primit în Maternitate (la naştere).

De asemenea, la centrele de vaccinare, părinţii vor primi un material informativ despre acest tip de vaccin, editat de DSPJ Sibiu, care conţine informaţii utile (contraindicaţii, reacţii adverse, etc.) precum şi recomandări pentru conduita după vaccinare”, spune medicul Simona Berariu, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here